Okul Olgunluğu Testi

Çocukların okula hazır olup olmadıklarını çocukların sosyal, bilişsel, fiziksel ve duygusal olarak okul hayatına hazır olup olmadıklarını ölçmek için kullanılan bir testtir.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi; Kelime Anlama, Cümleler, Genel Bilgi, Eşleştirme, Sayılar, Kopya Etme gibi 6 alt test ve toplam 100 maddeden oluşur.

Testin sonucunda, çocuğunuzun okul için gereken olgunluğa ne ölçüde hazır olduğu ve olgunluk düzeyi ile ilgili bilgi edinilir.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi okula gidecek çocukların psikolojik olarak okula hazır olup olmadıklarını ölçer.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi okula gidecek çocukların psikolojik olarak okula hazır olup olmadıklarını ölçer.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, okula yeni başlayacak olan 1. sınıf aday öğencilerin yönergeleri anlamaya hazırlıklı olmalarını sağlayacak olan özellikleri ve başarılarını ölçmek üzere hazırlanmıştır. Test uzman kişi eşliğinde genel olarak bireysel olarak çözülür. Soru ve kayıt formundan oluşan test uygulanırken uzmanın verdiği yönergeler doğrultusunda çocuğun testi cevaplaması istenir.

Aynadan Psikolojik Danışmanlık Merkezi olarak yeni eğitim sisteminde 4-6 yaş arası çocuklarımızın 1. sınıf aday öğrenci olmaya hazır olup olmadıklarını değerlendirelim.

RANDEVU İÇİN : 0(216) 330 80 17

Yorum bırakın